Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitaja Aleksandar Vulin i vlasnica Privrednog društva “Trivit“ Bečej Vera Šćepanović potpisali su danas Memorandum o saradnji kojim će ta kompanija obezbediti “tonus“ hleb za 100 mališana iz materijano ugroženih porodica kojima je preporučen takav vid ishrane, jer boluju od dijabetesa tipa I, dijabetesa tipa II ili gojaznosti.

Preduzeće “Trivit“ je partner Ministarstva i na projektu “Budi svoj“ koji podržava socijanu inkluziju mladih bez roditeljskog staranja kada izađu iz sistema socijalne zaštite. Iz Ministarstva su zahvalili korporaciji “Trivit“ zbog toga što je, kako je rekao, od samog početka prepoznala potrebu da deca iz sistema socijalne zaštite budu zaštićena i dodatno pomognuta u najtežem koraku – kada napuštaju sistem socijalne zaštite.

Ministar Vulin je istakao i da je danas potpisan memorandom o vrednoj i važnoj donaciji koja će pomoći u svakodnevnom životu za 100 dece iz sistema koja imaju određenih zdravstvenih problema, a kojima proizvodi kompanije “Trivit“ mogu da pomognu. Kako je istakao, ta deca će čitave godine dobijati dovoljnu količinu hleba. “Nadamo se da će to značajno pomoći i njihovom oporavku, ali i onome što se ne može izračunati, a to je osećaj da društvo vodi brigu o njima, da neko brine, da su nekome važni i dragi bez obzira na stepen siromaštva ili bogatstva“, rekao je Vulin.

Korisnici projekta “Budi svoj“ Stevica Davidović i Nemanja Gradina kažu da deca iz socijalne zaštite ne mogu da se oslone na roditelje koji bi ih izdržavali i školovali, ali i koji bi im pomogli u nalaženju posla.

Oni su izrazili zadovojstvo što su deo Trivit tima.

“U Srbiji živi više od 6.500 dece bez roditeljskog staranja. Pri završetku obrazovanja deca napuštaju sistem socijalne zaštite i bivaju prepušteni sami sebi. Suštinska stvar je da se toj deci pomogne prilikom zapošljavanja, pogotovo što je teško naći posao u Srbiji, a ta deca nemaju pomoć bioloških roditelja“, rekao je Gradina.