Pet načina za čuvanje hleba

Blog

Vodite računa o tome da hleb pravilno čuvate, kako bi mogao duže da ostane svež.
Koliko vam se puta desilo da vam ostane hleba koji na kraju propadne, te morate da ga bacite?
Mnoge domaćice ga drže u plastičnim kesicama, ali to nije baš dobar izbor. Naime, u plastičnoj kesi ne postoji nikakav protok vazduha, pa će se u slučaju da ima vlage pre razviti buđ, odnosno hleb će se pre pokvariti.

Evo kako bi ga trebalo čuvati da vam potraje:

U dobro zatvorenoj kutiji

Sjajno je rešenje bilo koja kutija koja može hermetički da se zatvori. Bitno je samo da u nju ne ulazi previše vazduha kako se hleb ne bi osušio, a da ga opet ima dovoljno da ostane svež.

Platnena kesica za hleb

S obzirom na to da kutija ponekad možda nije praktična, u pomoć može da uskoči platnena kesica za hleb.

Drvena kutija za hleb

Drvena kutija je odlično rešenje, a može biti i zanimljiv ukras u kuhinji. Ali, imajte na umu ako nije reč o kutiji koja se hermetički može zatvoriti, hleb najpre stavite u platnenu kesu, pa tek onda u kutiju.

Papirna kesa

Tvrdi i suvi tost možete da čuvate u papirnatoj kesici . Kad je jednom otvorite vodite računa da kada izvadite onoliko hleba koliko vam je potrebno za obrok, zatvorite odmah kesicu kako ne bi ušao vazduh.

Peti dan – u rernu s njim

Ukoliko vam hleb stoji već neko vreme, te je izgubio teksturu, stavite ga u zagrejanu rernu na nekoliko minuta. Na taj način će rerna izvući vlagu iz hleba, te povratiti izgled i ukus.

Oblande sa mlekom u prahu

Oblande sa mlekom u prahu

Kod kuće napravite oblande sa mlekom u prahu i zasladite se! Sastojci:1 Trivit oblanda200g mleka u prahu300g šećera200g margarina1dl vode40g čokolade Priprema:Stavite šećer i vodu da provri, pa dodajte margarin i kuvajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre pa dodajte...

Sir koji možete napraviti sami

Sir koji možete napraviti sami

Sitan sir, švapski sir ili sveži sir… Kako god da ga zovete, Trivit Vam donosi recept pomoću kog ćete moći i da ga napravite!Potrebno Vam je samo 2l svežeg mleka!Priprema: Sveže punomasno mleko sipati u šerpu i ostaviti na temperaturi od 22°C da stoji toliko vremena...

Recept za domaću paštetu

Recept za domaću paštetu

Trivit je za Vas napravio tost hleb, a dajemo Vam i recept za domaću paštetu uz koju ćete dobiti maksimalni užitak obroka ! Sastojci: 2 veće glavice crnog luka 200g pileće džigerice 200g pilećih grudi 200g pilećeg bataka 2 kašičice aleve paprike 2 kašičice belog luka...

Share via
Copy link
Powered by Social Snap