Pet načina za čuvanje hleba

Blog

Vodite računa o tome da hleb pravilno čuvate, kako bi mogao duže da ostane svež.
Koliko vam se puta desilo da vam ostane hleba koji na kraju propadne, te morate da ga bacite?
Mnoge domaćice ga drže u plastičnim kesicama, ali to nije baš dobar izbor. Naime, u plastičnoj kesi ne postoji nikakav protok vazduha, pa će se u slučaju da ima vlage pre razviti buđ, odnosno hleb će se pre pokvariti.

Evo kako bi ga trebalo čuvati da vam potraje:

U dobro zatvorenoj kutiji

Sjajno je rešenje bilo koja kutija koja može hermetički da se zatvori. Bitno je samo da u nju ne ulazi previše vazduha kako se hleb ne bi osušio, a da ga opet ima dovoljno da ostane svež.

Platnena kesica za hleb

S obzirom na to da kutija ponekad možda nije praktična, u pomoć može da uskoči platnena kesica za hleb.

Drvena kutija za hleb

Drvena kutija je odlično rešenje, a može biti i zanimljiv ukras u kuhinji. Ali, imajte na umu ako nije reč o kutiji koja se hermetički može zatvoriti, hleb najpre stavite u platnenu kesu, pa tek onda u kutiju.

Papirna kesa

Tvrdi i suvi tost možete da čuvate u papirnatoj kesici . Kad je jednom otvorite vodite računa da kada izvadite onoliko hleba koliko vam je potrebno za obrok, zatvorite odmah kesicu kako ne bi ušao vazduh.

Peti dan – u rernu s njim

Ukoliko vam hleb stoji već neko vreme, te je izgubio teksturu, stavite ga u zagrejanu rernu na nekoliko minuta. Na taj način će rerna izvući vlagu iz hleba, te povratiti izgled i ukus.

Pita sa mesom i heljdinim korama

Pita sa mesom i heljdinim korama

Pita sa mesom i heljdinim korama je ukusna kao i sa običnim korama, ali je heljda u ishrani blagodet za naš organizam, pa vam preporučujemo ovu kombinaciju. Potrebni sastojci za pitu sa mesom sa heljdinim korama: -Pakovanje Trivit heljdinih kora za pitu -500 g...

RECEPT ZA SOČNU ČOKOLADNU BAKLAVU

RECEPT ZA SOČNU ČOKOLADNU BAKLAVU

Baklava je desert od tankih listova testa, izadšno prelivenih šećernim sirupom. Pojavljuje se u brojnim oblicima a najprepoznatljiviji je trouglasti oblik. Oblici se prave pre pečenja. Baklava je pre bila stvar prestiža i otmenosti. U vreme kada se tek pojavila bila...

OD KADA POSTOJE PITE?

OD KADA POSTOJE PITE?

Pita je reč koja potiče iz Grčke. Predstvalja jelo koje se pravi od tanko razvučenog testa sa raznim nadevima. Od davnina pite su popularna hrana a prvi put su se pojavile još u Egiptu i Staroj Grčkoj. Kada su Stari Rimljani osvojili Grčku, osvojio ih je ukus pite, i...

Share via
Copy link
Powered by Social Snap