Pet načina za čuvanje hleba

Blog

Vodite računa o tome da hleb pravilno čuvate, kako bi mogao duže da ostane svež.
Koliko vam se puta desilo da vam ostane hleba koji na kraju propadne, te morate da ga bacite?
Mnoge domaćice ga drže u plastičnim kesicama, ali to nije baš dobar izbor. Naime, u plastičnoj kesi ne postoji nikakav protok vazduha, pa će se u slučaju da ima vlage pre razviti buđ, odnosno hleb će se pre pokvariti.

Evo kako bi ga trebalo čuvati da vam potraje:

U dobro zatvorenoj kutiji

Sjajno je rešenje bilo koja kutija koja može hermetički da se zatvori. Bitno je samo da u nju ne ulazi previše vazduha kako se hleb ne bi osušio, a da ga opet ima dovoljno da ostane svež.

Platnena kesica za hleb

S obzirom na to da kutija ponekad možda nije praktična, u pomoć može da uskoči platnena kesica za hleb.

Drvena kutija za hleb

Drvena kutija je odlično rešenje, a može biti i zanimljiv ukras u kuhinji. Ali, imajte na umu ako nije reč o kutiji koja se hermetički može zatvoriti, hleb najpre stavite u platnenu kesu, pa tek onda u kutiju.

Papirna kesa

Tvrdi i suvi tost možete da čuvate u papirnatoj kesici . Kad je jednom otvorite vodite računa da kada izvadite onoliko hleba koliko vam je potrebno za obrok, zatvorite odmah kesicu kako ne bi ušao vazduh.

Peti dan – u rernu s njim

Ukoliko vam hleb stoji već neko vreme, te je izgubio teksturu, stavite ga u zagrejanu rernu na nekoliko minuta. Na taj način će rerna izvući vlagu iz hleba, te povratiti izgled i ukus.

Mala istorija pice

Mala istorija pice

Svi znamo koji su sastojci neophodni kako bi pica imala tako sočan ukus, međutim, da li ste se ikada zapitali kako je ona zapravo nastala?Ono što je sasvim sigurno jeste da niko sa sigurnošću ne može da tvrdi šta je prava istina. Međutim, mnogi veruju da pica...

Pizza na nekoliko načina

Pizza na nekoliko načina

Verujemo da znate da je prva prava pica jelo koje je nastalo u Italiji, i da je predstavljala sirotinjsko jelo, jer su njene sastojke sačinjavali otpaci od prethodnih obroka. Međutim, vremenom, ova vrsta hrane izdigla se na zavidan položaj i jedno od najpopularnijih...

Recept za oblatne

Recept za oblatne

Ukusan desert koji se jednostavno pravi. Sastojci 1 pakovanje Trivit oblatni26 kašika mleka26 kašika šećera3 kašike brašna100 g čokolade za kuvanje250 g margarina100 g eurokrema Priprema Pomešati secer i brašno, pa razmutiti sa jednim delom mleka, ostatak mleka...

Share via
Copy link
Powered by Social Snap