Pet načina za čuvanje hleba

Blog

Vodite računa o tome da hleb pravilno čuvate, kako bi mogao duže da ostane svež.
Koliko vam se puta desilo da vam ostane hleba koji na kraju propadne, te morate da ga bacite?
Mnoge domaćice ga drže u plastičnim kesicama, ali to nije baš dobar izbor. Naime, u plastičnoj kesi ne postoji nikakav protok vazduha, pa će se u slučaju da ima vlage pre razviti buđ, odnosno hleb će se pre pokvariti.

Evo kako bi ga trebalo čuvati da vam potraje:

U dobro zatvorenoj kutiji

Sjajno je rešenje bilo koja kutija koja može hermetički da se zatvori. Bitno je samo da u nju ne ulazi previše vazduha kako se hleb ne bi osušio, a da ga opet ima dovoljno da ostane svež.

Platnena kesica za hleb

S obzirom na to da kutija ponekad možda nije praktična, u pomoć može da uskoči platnena kesica za hleb.

Drvena kutija za hleb

Drvena kutija je odlično rešenje, a može biti i zanimljiv ukras u kuhinji. Ali, imajte na umu ako nije reč o kutiji koja se hermetički može zatvoriti, hleb najpre stavite u platnenu kesu, pa tek onda u kutiju.

Papirna kesa

Tvrdi i suvi tost možete da čuvate u papirnatoj kesici . Kad je jednom otvorite vodite računa da kada izvadite onoliko hleba koliko vam je potrebno za obrok, zatvorite odmah kesicu kako ne bi ušao vazduh.

Peti dan – u rernu s njim

Ukoliko vam hleb stoji već neko vreme, te je izgubio teksturu, stavite ga u zagrejanu rernu na nekoliko minuta. Na taj način će rerna izvući vlagu iz hleba, te povratiti izgled i ukus.

Pita sa kiselim kupusom

Pita sa kiselim kupusom

Možda nije u pitanju tradicionalna pita krompir ili pita sir, ali ovaj nesvakidašnji recept svakako će oduševiti sve vaše ukućane. Uživajte u zdravom i ukusnom obroku. Potrebni sastojci: 500g Trivit kora za pitu1 glavica kiselog kupusa2 glavice crnog lukamleveni crni...

PRŽENICE SA ČETIRI VRSTE SIRA

PRŽENICE SA ČETIRI VRSTE SIRA

Sećate li se dana iz detinjstva kada se skoro svako jutro mogao osetiti miris sveže napravljene prženice? Pripremite se jer sedamo u voz čije odredište je ni manje ni više nego - nostalgija. Osvrćemo se na jedan od svima nam dragih bakinih recepata! Evo kako da...

Namaz od plavog patlidžana

Namaz od plavog patlidžana

Idealno predjelo, savršen prilog. Namaz od plavog patlidžana može se koristiti i kao umak, brzo i lako se sprema i najbolje ide uz Trivit dvopek. Potrebni sastojci za namaz od plavog patlidžana:- 4 omanja patlidžana- Trivit dvopek- veliki čen belog luka- 3 kašike...

Share via
Copy link
Powered by Social Snap